Lambrusco "Otello Nero di Lambrusco 1813"
Sommelierské skóre: 90/100
Z čisté vinifikace odrůdy Lambrusco vyrábí dům Ceci toto senzační víno Otello Lambrusco. Označení je IGT, které zaručuje typické zeměpisné označení. Jedná se o druh šumivého vína. Toto víno je považováno za mistrovské dílo Cantine Ceci, Otello Nero z Lambrusca je víno, které v očích světa přepracovalo potenciál hroznu, který byl vždy považován za "druhořadý". Silné, hluboké, poutavé, to je Lambrusco, které se zrodilo v roce 2003 po letech experimentování s odrůdou maestri, nejtradičnější odrůdou vinné révy v provincii Parma.
Charakteristika tohoto vynikajícího Lambrusca
Na organoleptické úrovni má toto senzační emiliánské víno rubínově červenou barvu s patrnými fialovými odlesky, tmavé a neproniknutelné, vyznačující se hustou a vytrvalou perláží. Vůně ve vůni přináší všechny ovocné tóny typické pro Lambrusco Maestri, vložené do kontextu velké intenzity a elegance: jahody, ostružiny, maliny. V ústech je sladká, téměř sladká, podpořená dobrou kyselinkou a nečekanými tříslovinami. Chuť je naprosto jemná, uzavírá se mírným návratem na ovoce pro závěr s dobrou perzistencí.
Doporučené párování při ochutnávce tohoto emiliánského červeného vína
Toto víno s bohatou a lehce nasládlou chutí, které dům Ceci nazývá "Otello Nero di Lambrusco", je červené víno, které se hodí k bohatým pokrmům parmské tradice. Především s velkými dýňovými ravioli. Toto víno by se mělo podávat mírně vychlazené při teplotě 14 °C. ve sklenici na červené víno, jako je Ballon nebo burgundské.
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
