Toto Lambrusco z vinařství Ariola se pyšní označením IGT Emilia. Je odborně produkován Emilian House s použitím 100% čistých hroznů Lambrusco Maestri. Patří do vzácné řady produktů Gran Cru, což umožňuje domu Ariola vyjádřit ty nejlepší produkty tohoto území, šumivá vína, která se rodí z těch odrůd, které vždy označovaly rytmy Colli di Parma. Vína velké intenzity a zároveň jisté chuťové bezprostřednosti, stejně svěží a voňavá jako hluboká a vytrvalá. Lambrusco Marcello je pravděpodobně nejznámější šumivé červené víno, které zaujme svou aromatickou bohatostí, měkkostí a čistotou ovoce. Toto Lambrusco se vyrábí technikou opětovného kvašení v autoklávu neboli Charmatu, který ve skle vyniká svou harmonií. Víno, které je třeba ochutnat, zejména ve spojení s nejlepšími typickými pokrmy Emilie.
Charakteristika vína Lambrusco Frizzante "Marcello Gran Cru"
Při organoleptickém vyšetření má intenzivní rubínově červenou barvu s jemnou perláží a bohatou pěnou, ve vůni se objevují krásné ovocné tóny třešní, ostružin a rybízu. Chuť na patře je bohatá, vyznačuje se určitou svěžestí a vynikající hloubkou. Lehká pikantní žilka předjímá závěr s vynikající perzistencí.
Doporučené párování při ochutnávce Lambrusco Marcello Ariola
Víno emiliánské tradice, které lze snadno zvážit v průběhu celého jídla, se velmi dobře hodí k uzeninám a zejména ke klasické parmské šunce, anolini ve vývaru (Tortellini), vařenému a dušenému masu. Mělo by se podávat poměrně vychlazené, při teplotě mezi 12 °C a 14 °C. Dosahuje obsahu alkoholu 11 % obj.
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
